Китайската интернет компания Alibaba отчете рекордни приходи за третото тримесечие на годината, които изпревариха прогнозите на Уолстрийт.

Сериозният ръст на поръчките през мобилни устройства и рекордните продажби през т.нар. Singles Day през ноември са допринесли за увеличението от 32 на сто на приходите на платформата за онлайн търговия.

Печалбата на Alibaba на акция възлиза на 6,43 юана, което прави приходи от 34,5 милиарда юана или от 5,2 милиарда долара, при очаквани такива от 33,2 милиарда юана, пише Business Insider.

Освен това резултатите на компанията за третото тримесечие на фискалната година показват брой над 400 милиона активни потребители на година.

Междувременно в края на 2015 г. от Alibaba инвестираха $1,25 млрд. в услугата за доставка на храни Ele.me, която е собственост на едноименната компания от Шанхай. 

В резултат на сделката, Alibaba получи 27,7% дял в Ele.me и стана най-големият акционер в компанията. До момента Ele.me е привлякла около 1,09 млрд. долара в шест рунда на финансиране.

В списъка с инвеститори в компанията фигурират конкуренти на Alibaba като Tencent и JD.com. Все още няма официални коментари за сделката от страна на двете компании.