Нетната печалба на американската JPMorgan Chase & Co., една от най-големите инвестиционни банки в света, за първата половина на 2022 г. е намаляла значително - с 35% на годишна база до 16,93 млрд. долара, се казва във финансовия отчет на инвестиционната банка, цитиран от Прайм.

Приходите на банката за отчетния период са намалели с 2% до 61,43 млрд. долара. Печалбата на акция за полугодието е спаднала на $5,39, спрямо $8,28 година по-рано.

Само за второто тримесечие, нетната печалба на банката намалява с 27,6% на годишна база и възлиза на почти 8,65 млрд. долара. Печалбата на акция за периода е $2,76, в сравнение с $3,78 за второто тримесечие на миналата година. Приходите за тримесечието на годишна база в същото време са нараснали с 0,7%, до малко над 30,71 милиарда долара, при прогноза за 31,82 милиарда долара.

"Ние сме подготвени за всичко, което предстои и ще продължим да обслужваме клиентите си дори в най-трудните времена", коментира главният изпълнителен директор на JPMorgan Chase Джейми Даймън.

JPMorgan Chase е основана през 1799 г. и е един от световните лидери в инвестиционното банкиране и доверителното управление на активи. В момента банката работи в повече от 60 държави в света.

Шефът на JPMorgan предупреди за безпрецедентни рискове за икономиката на САЩ

Шефът на JPMorgan предупреди за безпрецедентни рискове за икономиката на САЩ

Банката ще претърпи загуби от около $1 млрд. заради изтеглянето си от Русия