Автомобилната компания на Илон Мъск Tesla изтри цели $80 милиарда от пазарната си стойност, съобщават световните агенции. Така цените на акциите й се сринаха с 12%. До това се стигна след след като главният изпълнителен директор Илон Мъск коментира, че ръстът на продажбите ще се забави тази година, въпреки намаляването на цените.

"Ръстът ще бъде забележително по-нисък от очакванията", заяви Мъск.

Tesla планира да строи нови модели електромобили през 2025-а

Tesla планира да строи нови модели електромобили през 2025-а

Тези модели ще му позволят да се конкурира в сегмента с по-евтини автомобили, задвижвани с бензин и еврините електромобили

Междувременно Tesla се фокусира върху по-евтин автомобил от ново поколение, който ще бъде произвеждан в завода в Тексас през втората половина на 2025 година и за който се очаква да предизвика следващия бум в доставките.

Пониженията вече засегнаха маржовете на най-високо оценявания автопроизводител и подхраниха опасения сред инвеститорите за слабо търсене и китайска конкуренция, съобщава Reuters.

Акциите на Tesla претърпяха най-острия си процентен слад в рамките на търговията от над година. Сегашната огромна загуба от пазарната стойност на компанията увеличи загубата в борсовата стойност за месеца до около $210 милиарда.

Западната индустрия на електромобили се бори със забавяне в търсенето и силна конкуренция от страна на Китай.

От беден сирак до милиардер: Историята на човека, основал компанията за електромобили BYD, която детронира Tesla

От беден сирак до милиардер: Историята на човека, основал компанията за електромобили, която детронира Tesla

Kой е Уанг Чуанфу?