Американкият производител на самолети Boeing продължава с промените, които предприема в последно време заради бавни продажби.

След като обяви, че съкращава производството на Boeing 777 с 40 процента през август 2017г., сега стана ясно, че компанията планира да намали броя на служителите си.

Работните места в поделението на производителя за търговски самолети ще бъдат намалени през следващата година, но все още не е ясно колко точно работници ще останат без препитание.

Компанията отбелязва, че все още се оценява бюджетните нужди и необходимата заетост за следващата година, пише агенция Reuters.

През 2016 г. компанията съкрати около 4 хиляди работни места на фона на борбата да продаде повече летателни апарати въпреки силния долар.

Boeing съкращава 4 хиляди работни места през тази година

Boeing съкращава 4 хиляди работни места през тази година

Намалява производствените разходи

"Да завършим успешно и печелим нови поръчки, които да финансират бъдещото развитие на продукта и растежа, изисква от нас постигането на много по-добра производителност", сочат в изявление до служителите от звеното заместник-председателят на компанията Рей Конър и новият изпълнителен директор на поделението Кевин Макалистър.

Най-големият производител на самолети "ще трябва да се направи повече през 2017г.", за да се намали разходите и да превърне своите самолети в по-достъпни, пише още в изявлението.

Съкращават производството на Boeing 777 с 40%

Мегасделката с Иран не отказа Boeing да намали производството на Boeing 777

Спад в продажбите налага и по-малък брой летателни апарати