Ханес Граа, вицепрезидент отговорен за растежа в Revolut, е напуснал компания след година на поста, предава Financial News, цитирайки свои източници. Това е поредният високопоставен мениджър от британския финтех, който напуска през последните месеци и с него общият им брой става 9.

През март главният финансов директор Дейвид Маклийн заяви, че ще напусне през лятото, цитирайки лични причини. В същото време финансовият екип губи и Щефан Виле, зам.-главен финансов директор и временнния директор финанси Ан Борзенко, която трябваше да замества Маклийн, докато компанията намери нов титуляр.

В същото време Revolut е принудила над 50 души в Полша и Португалия да напуснат - предоставяйки им възможност или да подпишат документ за напускане по взаимно съгласие, или такъв, в който пише, че те ще бъдат уволнени, тъй като не се справят с работата си, пише Wired. По-рано още 62 души бяха съкратени.

Компанията се опитва да съкрати разходите си и чрез друг ход: принуждава служителите, които са останали на работа, да приемат намаляване на заплатата срещу опции върху акции на Revolut. Според данни на самия финтех, към 11 май 60% от служителите са се съгласили, което ще намали разходите през следващите 12 месеца с около $900 хил. Източник на изданието сочи, че компанията трябва да намали разходите за заплати с 30%, за да постигне целите си.

Въпреки че броят на служителите намалява, както и приходите заради ограничителни мерки, останалите на работа се оплакват пред FN, че целите им до края на годината остават непроменени.

Наскоро Revolut получи $500 млн. от инвеститори от Силициевата долина. Вложението оцени британския стартъп на $5,5 млрд.

Съкращенията не подминават и конкурентния стартъп Monzo, който ще съкрати до 120 работни места.

Revolut стана една от най-скъпите финтех компании в света

Revolut стана една от най-скъпите финтех компании в света

Тя набра нови $500 милиона, а оценката ѝ набъбна до $5,5 милиарда