Amazon започна изграждането на лаборатория, за да тества служителите си за COVID-19. Това е поредната стъпка, която предприема онлайн търговецът, за да се опита да защити своите складови работници и шофьори, пише Yahoo finance.

Amazon e назначила екип от учени, софтуерни инженери и специалисти, които да създадат лаборатория, която ще позволи на компанията "да започне тестване на малък брой служители от нашата първа линия скоро".

"Специализиран екип от най-различни умения - от научни изследователи и ръководители на програми до специалисти по снабдяване и софтуерни инженери работят заедно по тази инициатива", казват от компанията и заявяват, че предприемат тази стъпка, тъй като не са налични тестове за адекватна защита на населението.

Amazon: Приемаме коронавируса сериозно. Работници: Съобщенията не са верни

Amazon: Приемаме коронавируса сериозно. Работници: Съобщенията не са верни

Натискът върху гиганта продъжлава да се засилва

В САЩ диагностичните тестове за коронавирус са недостатъчни, което прави невъзможно да се проследи колко наистина се е разпространил вирусът и колко души боледуват. Тестването ще стане още по-важно, тъй като държавите се опитват да премахнат ограничителните правила, които затвориха бизнесите. Когато дейността започне да се възобновява, ще е необходимо широко тестване, за да се избегне повторна зараза, според служителите в общественото здравеопазване.

Създаването на лаборатория за тестване, която изисква разрешения на правителството, обикновено отнема "много дълго време", но спешността около коронавируса е помогнала за намаляване на част от бюрокрацията, заяви Кара Линч, професор по лабораторна медицина в Калифорнийския университет в Сан Франциско. Например учените от UC-Berkeley успяха бързо да създадат роботизирана лаборатория, като си сътрудничат с държавни и местни здравни служители.

"Изглежда, че те планират само да тестват служителите си, така че може би ще могат да изградят лаборатория", каза Линч. "Ако се консултират с някой, който е ръководил клинични лаборатории преди, или ако са наели лицензиран директор на лабораторията с опит, имат още по-голям шанс да успеят.", каза тя.

Производството на нови и по-добри комплекти за тестовете се увеличи, но има някои пречки. Консумативите като тампони за събиране на проби и химикали за обработката им не са достатъчни. Лабораториите, които нямат оборудване или капацитет за извършване на достатъчно тестове, са принудени да ги изпращат до големите търговски компании, които могат да забавят резултатите за две седмици.

Amazon спира получаването на несъществени продукти от търговци в складовете си

Amazon спира получаването на несъществени продукти от търговци в складовете си

Гигантът дава приоритет на важните консумативи, необходими на домакинствата по време на епидемия

Amazon остана "отворен" през пандемията - и обяви планове да наеме 100 хил.нови служители, за да отговори на нарастващото търсене, тъй като се увеличиха онлайн поръчките.

"Редовното тестване в световен мащаб във всички индустрии би помогнало и за възстановяване и функциониране на икономиката", заявиха от компанията. "Но за да работи това, ние като общество, ще се нуждаем от значително повече капацитет за тестване, отколкото е наличен в момента."