След като преди време Apple и Microsoft стигнаха границата от 1 трилион долара пазарна капитализация, сега има възможност и трети гигант от технологичната индустрия да постигне това.

Акциите на компанията майка на Google - Alphabet, поскъпнаха в четвъртък с 1,7% на фона на позитивните прогнози за бизнеса на дружеството през 2020 година. Анализаторите очакват то да отчете силен растеж на рекламния си бизнес в резултат на кампаниите в хода на президентските избори в САЩ.

От дъното, което стигнаха през юни миналата година, акциите на Alphabet са поскъпнали с близо 40% досега. По този начин компанията се доближава до пазарна оценка от 1 трилион долара, като настоящата ѝ капитализация възлиза на около 980 милиарда долара.

Ще се доближи ли Apple до $2 трлн. през 2020 г.? Един анализатор смята така

Ще се доближи ли Apple до $2 трлн. през 2020 г.? Един анализатор смята така

Звездите се нареждат за инвеститорите в производителя на iPhone

Въпреки че Microsoft успя да мине тази граница през миналата година тя баше се задържа на позицията на най-голямата публично търгувана компания за кратко. Причината беше дебюта на фондовия пазар на саудитския енергиен гигант Saudi Aramco.

Независимо от очакванията на много анализатори, че компанията няма да достигне заложената капитализация от 2 трилиона долара, тя успя да мине тази сума. В резултат на влошаването на отношенията между САЩ и Иран обаче акциите на Aramco поевтиняха и пазарната ѝ оценка падна до 1,8 трилиона долара.

Saudi Aramco загуби $200 милиарда от пазарната си капитализация

Най-скъпата компания в света изтри $200 милиарда

Въпреки скока на петрола