Компанията на Илон Мъск за електромобили Tesla буквално счупи рекорда си по продажби в Китай през септември. Причина за това е модернизираната фабрика на автомобилния гигант в Шанхай.

Според доклад, публикуван от Китайската асоциация за леки автомобили (CPCA) и цитиран от Bloomberg, компанията е пуснала на пазара 83 135 автомобила, произведени в Китай през миналия месец.

Това е нов рекорд за завода на Tesla в Шанхай от началото на производството му през декември 2019 година, като надминава предишния рекорд за продажби от 78 906, поставен през юни.

Американският автомобилен производител продължава да инвестира в производството в Китай

"Рекордно високите продажби на произведените в Китай автомобили Tesla показаха, че електрическите превозни средства са водещи в тенденцията за мобилност", се казва в изявлението на Tesla.

$20 000 за хуманоиден робот: Илон Мъск представи новото чудо на Tesla

$20 000 за хуманоиден робот: Илон Мъск представи новото чудо на Tesla

Роботът се казва Optimus и ще "атакува" масовия пазар след 3 до 5 години

През юли тази година Tesla спря по-голямата част от производството в завода в Шанхай заради разширяването на фабриката, за да увеличи седмичното производство на Model 3 и Model Y до около 22 000 единици. Преди това те бяха 17 000.

На глобално ниво Tesla е доставила 343 830 електромобила през третото тримесечие на годината, което също е рекорд за най-високо оценявания автомобилен производител в света.

Германският завод Tesla посреща още едно препятствие

Германският завод Tesla посреща още едно препятствие

Компанията иска да разшири фабриката си, но обсъжданията за това са отложени