Най-голямата линия за контейнерни превози A.P. Moller - Maersk обяви най-новата услуга за въздушен товарен превоз на логистичната компания- редовни полети между Билунд, Дания и Ханджоу, Китай. Новата услуга отговаря на нарастващото търсене на клиенти, съобщават от компанията.

Планирани са три седмични полета с първия от трите нови товарни самолета Boeing 767-300, които наскоро бяха добавени към флота на Maersk Air Cargo. Всички полети Европа-Китай ще се изпълняват от вътрешната карго авиокомпания на Maersk.

Това е и първата редовна въздушна товарен превоз между Дания и Азия. Очаква се коридорът от летище Билунд значително да увеличи достъпа за чувствителни към времето товари с висока стойност между Скандинавия, Северна Европа и целия Азиатско-Тихоокеански регион, смятат от компанията.

Maersk инвестира 480 милиона евро за строеж на модерен контейнерен терминал в Хърватия

Най-голямата компания за контейнерни превози инвестира 480 милиона евро в строеж на терминал в Хърватия

Откриването на терминала е планирано за второто тримесечие на 2025 г.

Съоръжението на летището в Билунд разполага с оборудвано съоръжение за внос от 4000 m² и 13 000 m² за износ.

Неотдавна Maersk стартира и услуга за въздушен товарен превоз с редовни полети между Грийнвил-Спартанбърг, Южна Каролина Южна Корея, управлявани от базираната в Маями карго авиокомпания Amerijet International.

Освен това Maersk откри ново съоръжение за въздушен товарен транспорт в Чикаго.

Миналата седмица пък стана ясно, че компанията инвестира 480 милиона евро за строеж на модерен контейнерен терминал в Хърватия в град Риека, който се намира в западната част на страната. Датската логистична група Maersk, хърватската логистична компания Enna Logic и тяхната съвместна проектна компания Rijeka Gateway планират съоръжението да е готово до 2026 г.

Maersk е глобален логистичен лидер. Компанията оперира в повече от 130 страни и има над 100 000 служители по целия свят.