Базираната в САЩ компания за управление на клиентското изживяване ResultsCX съобщи, че ще придобие българската аутсорсинг компания з 60K, и ще създаде европейска централа в Лондон.

Финансовите параметри на сделката не бяха оповестени.

Създадена през 2008 г. от главния изпълнителен директор Джон Гладуиш, за да търси алтернативи на традиционните бизнес процеси и аутсорсинг на контактни центрове, 60K предоставя услуги на клиенти от Обединеното кралство, Европа и САЩ, активни в медиите и развлеченията, електронната търговия и търговията на дребно, пътуванията, финансовите услуги и застрахователните технологии сектори. Неговите клиенти включват нискобюджетната авиокомпания Wizz Air, базираната в САЩ Zumba Fitness и британският търговец на дрехи и стоки за дома Matalan. С офиси в София и Пловдив, 60K има над 1300 служители, като около 80% работят от разстояние от различни части на страната.

В Плевен: Френската компания "Аквел" планира да отвори нов завод, а "Малтери Суфле България" инвестира €30 милиона в производството си

В Плевен: Френска компания планира да отвори нов завод, а друга инвестира €30 милиона в производството си

Франция като цяло е 9-ият търговски партньор на България.

Сделката е стратегическа стъпка за ResultsCX, която загатва за амбициозни планове за разширяване в Обединеното кралство и континентална Европа.

"Обединеното кралство и континентална Европа са стратегически пазари за нас. Имаме много амбициозни планове за растеж в региона. Придобиването на 60K и откриването на централата ни в Лондон са първите стъпки към постигането им. Тъй като компаниите се стремят да подобрят изживяването на своите клиенти, да увеличат приходите и да намалят разходите, особено по време на тези силно инфлационни и несигурни икономически времена, това придобиване ще ни помогне да посрещнем по-добре техните нужди", каза главният изпълнителен директор на ResultsCX Раджеш Субраманиам.

Русенската "Булмаркет" купува румънска жп компания за €17 милиона

Русенски гигант купува румънска жп компания за €17 милиона

Сделката за Vest Trans Rail чака одобрение от румънската антимонополна комисия

Със седалище във Форт Лодърдейл, Флорида, ResultsCX е основана през 1990 г. и има над 20 000 служители в Северна Америка, Обединеното кралство, Европа, Индия и Филипините. Компанията предоставя услуги в канали за самообслужване, уеб чат и социални медии, наред с други. Портфолиото от клиенти обхваща индустрии като здравно осигуряване, медии, телекомуникации, търговия на дребно, технологии и финансови услуги.

През октомври 2021 г. ResultsCX беше придобита от базираната в Индия частна инвестиционна компания ChrysCapital, която управлява активи на стойност около 5 милиарда долара.