Компанията за киберсигурност Cloudflare обмисля да излезе на борсата през месец септември, пише BusinessInsider, позовавайки се на източници.

Базираната в Сан Франциско компания Cloudflare се занимава с ускоряване на доставката на съдържание и защита на сайтове от външни посегателства. През месец октомври Cloudflare нае гиганта Goldman Sachs, който да ръководи първоначалното публично предлагане на фирмата. Все още обаче няма подадено заявление до Комисията за ценните книжа и борсите.

За последно през 2016 година Cloudflare беше оценена на 3,2 милиарда долара, а през март тази година събра инвестиции в размер на 150 милиона долара от инвестиционната компания Franklin Templeton.

Cloudflare отказват коментар по темата и не става ясно на каква оценка се надява компанията на предстоящото си пускане на пазара.

Компанията е най-известна със своите услуги в сферата на мрежите за доставка на съдържание (CDN), които помагат на сайтове и приложения да стартират по-бързо. Същевременно Cloudflare предоставя и защита от хакерски намеси и други. Най-големият конкурент на фирмата е Akamai Technologies, посочват от изданието.

Плановете на Cloudflare да излезе на борсата изглеждат логично, предвид засега стабилната година за публичните предлагания за технологичните компании.

Компанията за киберсигурност CrowdStrike стана публична през месец юни, когато беше оценена на 6,7 милиарда долара. Сега тя струва близо 20 милиарда долара. По-малкият конкурент на Cloudflare - Fastly - стана публична през месец май.

Въпреки че най-големите и свръхтехнологични компании като Uber и Lyft направиха този ход преди лятото, все още има няколко технологични стартъпа-еднорози, които се очаква да станат публични до края на 2019 година.

Datadog, компания за мониторинг на облачните пространства, нае банкери, които да ръководят първоначалното ѝ публично предлагане по-късно тази година, пише Reuters.

Компанията WeWork за споделяне на офис пространства, която е оценена на 47 милиарда долара и която не е излизала на печалба, също планира да стане публична през септември, съобщи Bloomberg.