В началото на търговия във вторник доларът слабо се променя по отношение на останалите основни световни валути. Инвеститорите очакват резултатите от заседанията на Федералния резерв на САЩ и Европейската централна банка.

Освен това финансовите пазари продължават да следят внимателно за хода на търговските преговори между двете най-големи икономики в света - САЩ и Китай.

"За тази седмица са насрочени заседанията на Федералния резерв, Европейската централна банка и на редица централни банки на развиващи се страни. Особено първото може да се окаже доста интересно", отбелязва главният валутен стратег на Saxo Bank, Джон Харди.

Изборите във Великобритания на 12 декември за решаващ фактор за фунта стерлинг. Но най-острата тема за пазарите са американско-китайските преговори преди предполагаемото въвеждане на допълните мита за китайския внос на 15 декември, отбелязва експертът.

"Доларът се колебае нагоре-надолу, но съдейки по това, че вливането на ликвидност от страна на Фед и трите понижения на ставките не доведоха до неговото значително падане, на практика той е доста силен", посочва Джон Харди.

Общата валута сутринта се разменя срещу американската при курс $1,1067 за едно евро спрямо $1,1064 за евро при закриване на търговията в понеделник.

За едно евро днес на пазара дават по 120,20 йени в сравнение с 120,11 йени в понеделник.

Курсът на долара към японските пари е 108,61 йени в сравнение с 108,56 йени за долар ден по-рано.

Фунтът стерлинг се търгува на ниво около $1,3154 за паунд при $1,3147за паунд вчера и по 1,1886 евро за паунд в сравнение с 1,1883 евро в края на сесията в понеделник.