Технологичният гигант Apple използва офиса си в Израел, за да разработи хардуера за iPhone 8, който се очаква да бъде пуснат на пазара през следващата година с радикално нов дизайн, различен от външния вид на предшествениците си, пише Business Isider.

Подробностите около следващото поколение на смартфна на компанията все още са доста оскъдни, но според някои източници на изданието устройството ще е с променен дисплей.

Част от хардуера на новото поколение iPhone се изработва в Херцлия, Израел, посочва местен служител на Apple, който споделя, че изследователите в страната работят по всички нови продукти на компанията. Работникът използвал термина "iPhone 8" спонтанно в разговор с Business Insider.

Това представлява интерес, тъй като следващото логично име на смартфона, който се очаква да излезе на пазара през следващата година, по традиция трябва да бъде iPhone 7s. Някои хора обаче вярват, че Apple може да разруши традицията, като наименува телефона с пореден номер 8.

Според източника iPhone 8 ще се появи на пазара с много по-добра камера от тези на предшествениците си.

Офисът на Apple в израелския град разполага с 800 наети служители и е създаден наскоро след придобиването на два стартъпа на местно ниво.

От Министерството на икономиката в Израел обясниха, че почти всяка по-голяма технологична фирма от Силиконовата долина оперира и на израелска почва, като добавиха, че страната е "извор на иновации" за технологичния свят.

Говорителят на Apple обаче заяви, че компанията не говори за слухове или спекулации и отказал коментар по темата.