След години спекулации и слухове Apple най-накрая потвърди за разработките си, свързани с автомобили. В интервю за Bloomberg Тим Кук заяви, че създателят на iPhone работи по технология за автономни автомобили.

Кук посочи, че компанията в момента се фокусира върху автономните системи, отколкото върху идеята да произведе автомобил с логото на Apple.

"Автономността е нещо невероятно вълнуващо за нас. Виждаме го като майката на всички проекти за изкуствен интелект", каза Кук. Той допълни, че компанията още няма визия за конкретен продукт, но смята, че технологията е изключително важна.

Слуховете за Project Titan тръгнаха още през 2014 г. През април т.г. в публичното пространство се появиха документи, които потвърдиха, че компанията тества автономни автомобили с нейн софтуер в Калифорния.

В определен период от време за проекта работеха 1 000 души, според медийни публикации, но в крайна сметка компанията се принуди да съкрати голяма част от тях и да пренасочи усилията си от създаването на конкурент на Tesla към софтуерната част.