ChatGPT вече може да сърфира в мрежата и да интегрира актуална информация в своите отговори, според публикация в X на Илон Мъск (бившата Twitter), на компанията за изкуствен интелект (AI) OpenAI. Актуализациите са достъпни незабавно за потребители на Plus и Enterprise, използващи модела GPT-4.

Функцията за сърфиране в мрежата ще бъде достъпна и за други потребители "скоро", но OpenAI не уточнява дали това означава, че GPT-4 ще бъде активиран за всички, или сърфирането ще бъде внедрено за модела GPT 3.5.

"ChatGPT вече може да сърфира в интернет, за да ви предостави актуална и достоверна информация, допълнена с директни връзки към източници. Вече не се ограничава до данни преди септември 2021 г.", пише в публикацията.

ChatGPT изпадна в "рецесия"

ChatGPT изпадна в "рецесия"

Това обаче не е чак толкова лоша новина

Преди тази актуализация ChatGPT изпитваше все по-голяма празнина в своята база данни. Поради естеството на начина, по който се обучават AI модели като генеративни предварително обучени трансформатори (GPT), базата от данни на ChatGPT завършваше през 2021 година, когато реално беше финализирана за производство.

При предишни тестове OpenAI отчете както успехи, така и неуспехи в опитите си да внедри сърфиране с ChatGPT. През юни 2023 година започнаха да излизат доклади, че бета версиите на ChatGPT с браузване се използват за заобикаляне на плащанията. Освен това, изглежда има склонност към фалшиви новини и смесване на нова и стара информация.

Актуализацията на функцията за сърфиране на ChatGPT следва директно след съобщението на OpenAI от 25 септември, че chatbot също получава мултимодална актуализация.

По информация на Cointelegraph, ChatGPT, GPT-3.5 и GPT-4 ще могат да разбират устни заявки на обикновен език и да отговарят с един от пет различни гласа, както и да преглеждат и интерпретират изображения.

От своя страна OpenAI наскоро обяви DALL-E 3 - най-новата версия на своя AI за генериране на изображения.

С много актуализации, свързани с продуктите на компанията, ще бъде интересно да видим какво е останало да ни разкрие тя на първата по рода си конференция за разработчици - OpenAI DevDay, планирана да се проведе на 6 ноември в Сан Франциско.

OpenAI продава акции. Оценяват си компанията на $80-90 милиарда

OpenAI продава акции. Оценяват си компанията на $80-90 милиарда

Тя е 49% собственост на Microsoft, очаква $1 милиард приходи тази година