ИТ гигантът Microsoft удължи поддръжката на Windows 7 и 8.1 на персонални компютри с процесори от шесто поколение Intel Skylake до края на жизнения цикъл на двете операционни системи. 

Притежателите на подобни конфигурации ще получават всички обновления на сигурността от Microsoft до януари 2020 г. за Windows 7 и до януари 2023 г. за Windows 8.1, пише TechNews.bg. 

В същото време компанията остава вярна на предишно свое решение да доставя обновления на притежателите на РС с процесори от седмо поколение Intel Kaby Lake и AMD Bristol Ridge само, ако те използват Windows 10. 

Същото условие важи и за всички бъдещи процесори, т.е. потребителите на РС с тях няма да получават обновления за Windows 7 и 8.1, и ако това не ги устройва, ще трябва да преминат към Windows 10. 

На сайта на Microsoft е публикуван списък с РС-тата на база Skylake, притежателите на които ще продължат да получават обновления за Windows 7 и 8.1 до края на жизнения цикъл на двете операционни системи. Windows 7 все още е най-популярната десктоп платформа.