Гръцката верига за търговия с играчки и стоки за дома Jumbo ще отвори нова складова база в съседна Румъния. Компанията е започнала изграждането на проекта, в който ще бъдат инвестирани около 35 милиона евро. Базата ще се намира в южната част на Букурещ, съобщават Profit.ro и Romania Insider. 

Това ще бъде първата складова база на веригата в северната ни съседка. Тя трябва да бъде готов през първата половина на следващата година.

Според информацията тя ще бъде на обща площ от над 75 000 квадратни метра и ще включва офис част с площ от 500 квадратни метра.

През миналата година Jumbo е закупила земята, която възлиза на общо 17,8 хектара, от Alpha Bank за сума от над 2,8 милиона евро. Парцелът е част от логистичния парк в южната част на Букурещ, разработен от полската група MLP.

Jumbo управлява 52 магазина в Гърция и още 28 у нас, в Румъния и Кипър. В България веригата оперира от 2005 година, като в момента има девет магазина - четири в София и по един в Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора.

Jumbo отлага отварянето на 10-я си магазин в България заради пандемията

Jumbo отлага отварянето на 10-я си магазин в България заради пандемията

Компанията отчита 22% спад на печалбата си за първата половина на 2020-а

За фискалната 2018-2019 година, приключила на 30 юни миналата година, дружеството отчете печалба от 22,7 милиона евро или 44,36 милиона лева преди облагането с данъци. За предходната резултатът е от 21 милиона евро или 41 милиона лева.

През 2020 година заради пандемията веригата отложи отварянето на три нови магазина, като откриването им беше отложено за настоящата. Конкретно това засягаше проекти в Румъния и България. У нас това трябваше да е десетият обект на Jumbo у нас, който трябва да се намира в столичния квартал "Надежда".

Jumbo отчита €812 милиона за последната година. Продажбите в България растат с 9%

Jumbo отчита €812 милиона за последната година. Продажбите в България растат с 9%

Най-голям ръст от 30% след отварянето на 3 нови магазина бележи румънския пазар