Samsung Display планира да похарчи 13 трилиона вона (11 милиарда долара) за модернизиране на южнокорейския си завод за дисплеи с течни кристали (LCD), така че да може да произвежда по-модерни екрани, съобщи агенция Yonhap във вторник.

Очаква се компанията, която е част от производителя на потребителска електроника Samsung Electronics да обяви официално инвестицията през октомври.

Пред Reuters представител на Samsung Display, която оперира с две производствени предприятия за LCD в Южна Корея и един завод в Китай, заяви, че нищо не е решено за бъдещите инвестиционни планове.

Samsung спира да произвежда LCD дисплеи в завода си в Южна Корея

Samsung спира да произвежда LCD дисплеи в завода си в Южна Корея

Те стават по-малко търсени от OLED дисплеите

Според Yonhap, корейският ИТ гигант възнамерява да модернизира завода, който се намира близо до Сеул. Предвижда се в него да започне производство на екрани по технология с квантови точки.

Източник от Samsung Display коментира пред Nikkei, че пазарната ситуация е станала твърде лоша за бизнеса с LCD екрани. Ето защо компанията е решила да намали производството на стандартни LCD панели и да преориентира капацитета си към производство на панели с по-модерни технологии.

През август от Samsung Display заявиха, припомня TechNews, че обмислят да спрат една от производствените си линии за LCD дисплеи поради свръхпредлагане.