Шведският производител на медицински изделия SHL Healthcare съобщи, че е избрал България за място за създаване на първото си производствено предприятие в Европа.

Фабричната площадка в София ще бъде с площ от около 5000 квадратни метра. Тя вече е изцяло придобита от производителя и ще се управлява от местното му дъщерно дружество SHL Healthcare България, се казва в изявление на шведската компания.

eMAG изгражда склад за €100 милиона близо до Будапеща

eMAG изгражда склад за €100 милиона близо до Будапеща

Компанията инвестира в подобни логистични възможности извън Румъния за първи път

"Инвестирайки в стратегически региони, ние не само увеличаваме производствените си мощности, но и демонстрираме на клиентите си нашия ангажимент за предоставяне на алтернативни производствени решения за първокласни MedTech продукти и производствени услуги", казва Ерик Болмгрен, главен изпълнителен директор на SHL Healthcare AB.

Този ход има за цел да даде възможност на скандинавската фирма за медицински технологии да разшири производството си за глобални клиенти, както и да постигне производствена и логистична гъвкавост.

Турският производител Arctic инвестира €37.8 милиона в нова производствена линия за перални машини

Турският производител Arctic инвестира €37.8 милиона в нова производствена линия за перални машини

Очаква се фабриката да достигне производство от 2.2 милиона перални машини годишно

"Нашият план е да започнем с производството на немедицински продукти през 2022 г., докато работим успоредно за увеличаване на медицинските продукти от края на 2022 г. и да ускорим допълнително през 2023 г. Жизненоважно е да отделим време за правилно планиране и прилагане на всички съответни качества системи и сертификати", каза Патрик Акселсон, временен генерален мениджър на SHL Healthcare България.

 Mareli Systems инвестира 5 милиона лева в нов завод в Симитли

Българска компания за производство на камини инвестира 5 милиона лева в нов завод в Симитли

Oчаква се чрез инвестицията да бъдат разкрити 115 нови работни места

Базирана в региона на Стокхолм, SHL Healthcare произвежда продукти като медицински сапани за пациенти, матраци за предотвратяване на язви от залежаване, помпи и медицински стоки за лечение на пациенти в болници, в домове за грижи и за домашна употреба. Компанията е създадена през 1989 г., а персоналът й наброява около 4800 служители. До момента SHL Healthcare има производствена база в Китай.