Microsoft нае бившия директор по облачните услуги на Amazon Чарли Бел, твърди CNBC, позовавайки се на източник, запознат с въпроса.  Все още не е ясно кога Бел ще се присъедини към технологичния гигант и точно каква роля ще заеме, защото прехвърлянето не е обявено публично.

Наемането на Бел се случва, докато облачното подразделение Azure на Microsoft скъсява преднината на пазарния лидер Amazon Web Services.

Amazon закъса за служители във Великобритания

Amazon закъса за служители във Великобритания

Компанията предлага бонуси от 1000 паунда за започване на работа

В Amazon Чарли Бел беше старши вицепрезидент и се отчиташе на бившия лидер на AWS Анди Джаси и съблюдаваше инженерните екипи, работещи по основните софтуерни услуги на Amazon Web Services.

Бел работеше по софтуер за една от програмите на НАСА в началото на кариерата си. Той се присъедини към Amazon през 1998-а година, когато компанията придоби неговия стартъп за софтуер на електронна търговия. AWS има два пъти по-голям пазарен дял от Azure. И двете компании се конкурират и с Google.

Това е поредната промяна в старшия мениджмънт, след като Джеф Безос отстъпи ролята на изпълнителен директор на AWS на Анди Джаси.

Microsoft завърши финансовата година с рекордна печалба от $61 милиарда

Microsoft завърши финансовата година с рекордна печалба от $61 милиарда

Приходите на компанията се увеличават с 18%, до 168,1 млрд. долара