Братята Тейлър и Камерън Уинкълвос, които преди години заведоха съдебно дело срещу Марк Зукърбърк, след като го обвиниха, че е откраднал от тях идеята за Facebook, днес искат да работят с него.

Десетилетие по-късно двамата близнаци искат да си партнират със Зукърбърк в неговото начинание за създаване на криптовалутата Libra. През последните години Уинкълвос си спечелиха име като първите хора, спечелили милиарди от bitcoin, а по-късно създадоха своята компания, насочена към дигиталните пари, Gemini.

"Facebook беше спор за нас, но той не ни определя като това какви хора сме", казва пред CNN Business Тейлър Уинкълвос. "Gemini много по-добре представя това кои сме ние, какви са целите и интересите ни", допълва той.

Въпреки миналото сега двамата братя признават, че се възприемат като потенциален партньор на социалната мрежа в разработването на нейната криптовалута. Независимо дали те ще се "съюзят" с някогашния си противник, двамата посочват, че "Libra е нещо добро за индустрията".

"Смятам, че ще дойде време, когато не бихме могли да живеем без криптовалути и не бихме могли да си представим света без тях", казва Камерън Уинкълвос.

Двамата са ветерани в търговията с дигитални пари, като влагат сериозна сума в bitcoin, когато цената му е едва около 8 долара. Тогава те използват спечелените пари от акции на Facebook след делото срещу Зукърбърг. След скока на цената на bitcoin до 20 000 долара те станаха милиардери.

Що се отнася до плановете на социалната мрежа, Уинкълвос не смятат, че тя ще е единствената голяма технологична компания, която ще опита със собствена криптовалута. Те очакват Amazon, Apple, Netflix и Google също да пристъпят към разработването на такива.

Запознайте се с първите известни милиардери от bitcoin

Запознайте се с първите известни милиардери от bitcoin

Двамата братя осъдиха Марк Зукърбърг, участвали са и в олимпиада