От френската мрака Citroen обявиха, че компанията е провела уникалното проучване Our lives in cars сред европейските потребители и сега от френската марка ни запознават с любопитна информация относно ежедневието и навиците ни. 

Проучването на Citroen, цитирано от auto-press.net, е било проведено през юли и август тази година, а в него са били включени около 500 човека на възраст над 15 години, жители на Германия, Испания, Франция, Италия, Полша, Португалия и Великобритания. 

Един от най-интересните резултати от проучването на Citroen откриваме в това, че според данните, всеки европеец прекарва по около 4 години и 1 месец от живота си в автомобил. 2 години и 9 месеца от тях под формата на водач и година и 4 месеца като пътник. От общото време, две години и 1 месец сме заобиколени от представители на семейството или приятели.

Всички европейци, които управляват своята кола ежедневно, благодарят с жест или поздравяват 10 056 човека през живота си. 3917 пъти пък пеем с пълен глас, 1234 пъти довършваме прически, бръснем се или поставяме грим. 

В колите си пък ядем по около 2050 пъти, презареждаме енергията си с дрямка или сън 1336 пъти, плачем по 59 пъти, участваме 228 пъти в разговор от типа “Пристигнахме ли вече?”. 

Освен това в автомобилите си се целуваме 2432 пъти и правим любов 4 пъти (8 пъти при италианците и 3.4 пъти при англичаните и французите).