Богатството на Джак Ма се увеличи с нови 2.8 милиарда долара само за едно денонощие. Шефът на Alibaba натрупа новата част на състоянието си, след като прогнозите за продажби на компанията му надминаха оценките на всеки анализатор, независимо от забавящата се икономика на Китай.

Скокът превръща Джак Ма в най-богатия азиатеци, който застава на 14-то място в света на милиардерите според индекса на Bloomberg.

Нетното богатство на Джак Ма се увеличава с 8.5 милиарда долара за тази година, като стига до сумата от 41.8 милиарда долара.

Снимка 298217

Източник: Bloomberg

Последният скок идва, след като най-голямата компания за електронна търговия в Китай прогнозира ръст в приходите от 45 до 49 процента през годината, приключваща през март, което показва как инвестициите извън онлайн пазаруването се възстановяват. Акциите на Alibaba поскъпнаха с 13% до рекордно високи нива.

Alibaba и Tencent Holdings, които доминират съответно в онлайн пазаруването и социалните медии, се впуснаха към нови области от облачните изчислителни услуги за стрийминг на музика и видео, докато втората по големина икономика се забавя. Alibaba отчита повече разходи за цифрова реклама, вклчвайки социални елементи като видео в сайтовете си за пазаруване.

Компанията предвижда среща с инвеститорите тази седмица, а пазарната капитализация на Alibaba скочи с 42 милиарда долара след прогнозите са силни продажби.

Магнат загуби $14 милиарда от богатството си

Магнат загуби $14 милиарда от богатството си

И то само за две години