Често животът на богатите и известните попада под светлините на прожекторите дори и те да не искат това. И все пак всеки от тях намира начини да избяга от публичното внимание и да се слее с тълпата в търсене на кратки мигове уединение.

А със сигурност ежедневието на най-богатия човек в света е апетитна цел за любопитните погледи.

Докато редица известни личности се крият зад стъклата на тъмни очила или пък използват други стратегии за камуфлаж, за да избягат от тълпата, създателят на Microsoft не полага толкова сериозни усилия в борбата с публичното внимание.

Вместо това Бил Гейтс използва един изключително прост трик.

По време на редовния си годишен разговор с потребителите на Reddit богаташът разкрива и отговора на въпроса как пази самоличността си от хората навън.

"Понякога нося шапка", посочва Гейтс, цитиран от Business Insider.

"Например докато обикаляхме колежите с моя син, аз исках фокусът да е изцяло върху него. Много по-малко хора ме разпознаваха, когато носех шапка, а други просто разбираха, че искам да съм инкогнито", коментира Бил Гейтс.

Най-богатият човек в света не определи точно кой е любимият му тип от аксесоара, когато минава под прикритие, но обикновена бейзболна шапка с козирка върши чудесна работа.

Бил Гейтс става първият в света трилионер до 25 години

Най-богатият човек в света се превръща и в първия трилионер

Предприемачът ще увеличи състоянието си рекордно