Основателят и председател на производителя на електрически камиони Nikola Тревър Милтън обяви, че е дал 6 милиона от своите акции на първите 50 служители на компанията като част от обещание, което е направил при наемането им.

"Когато започнах тази компания търсех най-добрите служители в света и това беше голям риск", разказва той във видео, публикувано в профила му в Instagram. В своя Twitter акаунт Милтън посочва, че именно служителите на производителя на ключа към неговия успех и добавя, че тези 6 милиона акции "не са продадени, а са дадени".

Общо тези книжа според настоящата им цена възлизат на 233 милиона долара. Това означава, че ако те са разделени по равно между тези 50 човека от екипа на Nikola, всеки от тях сега притежава акции на стойност над 4,6 милиона долара.

В клуба на милиардерите: 38-годишният предприемач, който забогатя с повече от $3,5 милиарда

В клуба на милиардерите: 38-годишният предприемач, който забогатя с повече от $3,5 милиарда

Nikola произвежда електрически и водородни камиони

Самият Милтън управлява активи на обща стойност от 4,6 милиарда долара, показват данните в Bloomberg Billionaires Index. Нетното му състояние ще намалее под тази стойност след като бъдат прехвърлени въпросните акции.

През юни книжата на Nikola поскъпнаха рекордно до близо 80 долара. По-късно те претърпяха значителен спад до около 38,82 долара единична цена към момента.