Днес следобед в Агенцията за приватизация официално ще бъде подписан договорът за приватизация на приблизително 99,99 процента от капитала на "България Ер", съобщиха от пресцентъра на агенцията.

От страна на Агенцията за приватизация договорът ще бъде подписан от изпълнителния директор Тодор Николов, а от страна на купувача "Балкан Хемус Груп" ЕАД ще подпише изпълнителният директор на компанията Миролюб Панчев.

Припомяме, че на 22 декември Правителството одобри проектодоговора за приватизацията на "България Ер" на "Балкан Хемус Груп", а на 2 ноември Министерският съвет определи "Балкан Хемус Груп" ЕАД за участник, спечелил конкурса за продажбата на 30 159 акции от капитала на авиокомпанията.

Предложената покупна цена за авиокомпанията е 13 млн. лв. Инвестиционната програма през първите 5 години е за 82,1 млн. евро. От тях 65 850 000 евро ще бъдат вложени приоритетно през следващите две години.

Програмата предвижда разкриването на 36 нови дестинации, както и 164 бр. нови честоти за обслужване на редовните въздушни линии.