Калин Христов, подуправител на БНБ,  ще е финансов министър в служебното правителство, което обяви в 16 часа президентът Росен Плевнелиев.

Началникът на управление "Емисионно" на Централната банка бе видян от репортер на money.bg да влиза в сграда на президентството, като каза пред събралите се журналисти , че по-късно ще говори през медиите.

Калин Христов е роден в Плевен, има диплома по икономика от УНСС. Той завършва университета с дипломна работа на тема "Търсене на пари", след което е асистент в катедрите "Икономикс" и "Финанси" в УНСС. Започва кариерата си в централната банка като експерт в отдел "Паричен и финансов анализ" и дирекция "Изследвания и прогнози".
От 2003 г. Христов е съветник на управителя на БНБ. Преди това е работил в дирекция "Икономически изследвания и прогнози" на централната банка. От 2005 г. представлява БНБ в различни комитети на Европейската централна банка.

През август 2009 г. парламентът подкрепи кандидатурата на Калин Христов за подуправител на БНБ. Христов е с шестгодишен мандат, който започна да тече официално от 23 октомври 2009 г., като той поема ръководството на управление "Емисионно".