***
Редовно заседание на Министерския съвет ще се състои от 10.00 часа.

***
Заседание на Народното събрание започва от 09.00 часа.

***
От 10 ч. ще се проведе редовно заседание на Столичния общински съвет. Това е последното заседание на СОС преди лятната ваканция. Общинските съветници ще разгледат Плана за развитие на Столична община 2007 - 2013 година, план за ползване от горите в Общинския горски фонд през 2009 г., участие на Столична община в проекти по Оперативна програма „Административен капацитет" и др. Кметът на София Бойко Борисов ще представи информация във връзка с временното и трайно решаване на въпроса с третирането на битовите отпадъци.

***
Комисията по гражданското общество и медии ще заседава от 14.00 часа. В 14.30 часа започват заседанията на Комисията по земеделието и горите, Комисията по транспорт и съобщения, Комисията по европейските въпроси,
Комисията по отбраната, Комисията по правата на човека и вероизповеданията,
Комисията за борба с корупцията, Комисията по икономическата политика,
Комисията по труда и социалната политика.
Комисия по парламентарна етика ще заседава от 16.00 часа.

***
Публична дискусия вписва ли се сградата на хотел „Рила" в съвременна София ще се състои от 10.30 часа в София прес. Ще участват инж. Маргарита Гутева - кмет на район „Средец"; арх. Теодор Тодоров - главен архитект на район „Средец"; арх. Георги Угринов - директор на Национален институт за паметници на културата - НИПК; ст.н.с. ІІ ст. д-р Маргарита Ваклинова - директор на Национален археологически институт и музей към БАН - НАИМ; и други.


***
ПП ГЕРБ организира семинар - дискусия на тема „Неправителствените организации за напредъка на България след една година и половина членство в Европейския съюз". Семинарът се организира във връзка с посещението в България на съпредседателя на фракцията на ХДС/ХСС (Федерална република Германия) в Европейския парламент Маркус Фербер и желанието му да се запознае с проблемите, които бизнесът, неправителствените организации и професионалните сдружения срещат при работата си с българските институции. В дискусията участие ще вземат лидерът на ПП ГЕРБ и кмет на София Бойко Борисов и председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. Форумът ще се проведе в 14 ч. в Хотел „Хилтън". В 15.30 часа ще бъде дадена заключителна пресконференция.

***
Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Светла Бъчварова ще присъства на връчването на сертификат за Система за управление на качеството според стандарт ISO 9001:2000 на Контролно-техническа инспекция от страна на германската сертификационна организация Тюв-Норт. Връчването на сертификата ще се състои от 10.00 часа в Голям Колегиум на МЗХ.


***
В сградата на Министерството на държавната администрация и административната реформа ще бъдат отворени офертите на участниците в две обявени от МДААР обществени поръчки.
От 10:00 часа ще бъдат отворени офертите на участиците в процедурата за „Доставка и монтаж на климатици за нуждите на МДААР и обектите, управлявани от министерството". От 11:00 часа ще бъдат отворени офертите на участниците в обществената поръчка за „Извършване на одит по изпълнение на дейностите и отчитане на разходите по проектите, изпълнявани от МДААР с финансовата подкрепа на Оперативната програма „Административен капацитет".

***
Продължават информационни срещи и семинари по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Срещата в Благоевград ще се състои на 24 юли в читалище „Н.Й.Вапцаров".

***
Информационни срещи по Проект „Създаване на конкурентоспособни стартиращи фирми - Проект 100" за 2008 година ще се проведат в Мадан и Смолян на 24 юли. Срещата в Мадан е в 12:30 ч., ул."Обединение " № 14,, в Смолян - от 17.00 часа в Областна администрация, бул."България" № 14.