Американският технологичен гигант - производителят на чипове Qualcomm, е поредната технологична компания, която съкращава служители. Според прогнозите, приходите от продажби за четвъртото тримесечие са под пазарните очаквания и това е основната причина за уволненията, пише Reuters.

На този фон потребителските разходи за смартфони остават слаби, предвид забавянето на ръста на световната икономика.

Снимка 506267

Източник: GettyImages

От базираната в Сан Диего компания заявиха, че не очакват допълнителни продажби към китайския Huawei, защото не разполагат с лиценз за продажбата на 5G чипове към компанията.

По-слабото от очакваното икономическо възстановяване на Китай също е натежало на поръчките на Qualcomm. Продажбите на смартфони в страната са се свили с 5% през тримесечието до края на юни, според данни на Canalys.

Robinhood на българина Влад Тенев съкращава служители

Robinhood на българина Влад Тенев съкращава служители

Колко ще бъдат засегнатите?

При разговор с инвеститорите, главният финансов директор на компанията - Акаш Палкивала, коментира, че прогнозата на Qualcomm за останалата част от годината не предполага генерирането на приходи от Huawei.

Приходите на компанията за четвъртото тримесечие ще са между $8,1 милиарда и $8,9 милиарда, смятат от производителя на чипове.

Компанията ще доставя модемни чипове за следващата серия iPhone.

Още съкращения в Microsoft - кои ще са засегнатите този път

Още съкращения в Microsoft - кои ще са засегнатите този път

Технологичният гигант премахва още работни места