Датската верига за мебели и стоки за дома JYSK планира да отваря по 15 нови магазина на година в Румъния, като целта е общият брой на обектите ѝ в страната да стигне 135. Това съобщава местното издание Business Review.

"Нашата стратегия от 2013 година беше да бъдем представени в колкото се може повече румънски градове. Сега целта ни е да отваряме около 15 нови обекта на година в страната", това е заявил ръководителят на компанията за румънския и българския пазар Александру Брату.

От JYSK се целят към градове с населениет над 200 000 души, като в бъдеще ще навлязат в градове като Алба Юлия, Решица и Турда.

Компанията навлезе на пазара в Румъния за първи път през 2007 година с първи обект в Орадеа. Към момента за нея работят около 800 души в страната.

Преди време в България Александру Брату коментира, че до края на 2019 година веригата ще има 5 нови магазина у нас. JYSK развива дейност на българския пазар от 2005 година, като досега обектите ѝ са 26 в 18 отделни града. Служителите ѝ са 300 души.

JYSK отваря нови 5 магазина в България до края на август

JYSK отваря нови 5 магазина в България до края на август

Логистичният център на компанията трябва да заработи на 100% през есента