Изкуственият интелект се превърна в естествено богатство за Nvidia. Компанията, която е основен производител на чипове за AI платформи, отбеляза рекорден ръст на приходите и вече струва повече от трилион долара... но всъщност даже и този резултат бледнее пред този на една компания, която не е толкова "модна", но пък печели максимално от отварянето на света за туризъм. Става дума за Las Vegas Sands, на която Investors.com посвещава обширен материал.

Детайли: Компанията притежава и управлява казина предимно в Азия. Според анализатори нейните приходи ще достигнат 10,3 млрд. долара през 2023 г. - 151% повече в сравнение с 2022 г. На този фон, Nvidia могат да се похвалят със "само" 100,5% растеж.

Очакванията са през следващите две години тенденцията да се запази - Las Vegas Sands да расте със средно 85,2% годишно, а Nvidia със 71,3%.

Удар срещу конкурентите: Новите чипове на Nvidia блокират инвестициите в сектора

Удар срещу конкурентите: Новите чипове на Nvidia блокират инвестициите в сектора

Стартиращите компании нямат никакъв шанс

Половината от компаниите в S&P 500, за които се очаква растеж през тази година са в сферата на туризма, което показва, че хората пътуват все повече и повече след пандемията.

От друга страна: Акциите на Las Vegas Sands са поскъпнали със само 1,1% през тази година, докато Nvidia се изстреля с 211,6%. Както отбелязва Никлъс Колас от DataTrek Research това е показателно за все още запазилата се увереност на инвеститорите, че от технологичните акции по-добро няма.

В същото време, сред 10-те компании с най-голям очакван ръст на приходите само Nvidia и Tesla покриват напълно този профил.

Според Джон Бътърс от FactSet тогава, когато нямаш резултати, опитваш да отвлечеш вниманието на публиката с обещаващи истории - и именно затова рекордните 177 компании са коментирали AI пред инвеститорите от 15 юни насам.