Популярният, но и скандален американски телевизионен водещ Тъкър Карлсън вече притежава собствена стрийминг платформа, която ще предлага на зрителите "истината без украшения" срещу 72 долара на година, предаде АП.

Tucker Carlson Network ще включва коментарни сегменти, интервюта, емисии новини, документални филми и други предавания, подготвени от Карлсън и някои от хората, с които по-рано работеше във Fox News.

Той беше изненадващо уволнен от консервативната телевизионна мрежа преди малко повече от 7 месеца. Карлсън беше най-популярният водещ на Fox News, като ефирното му поведение беше силно в подкрепа на Доналд Тръмп и срещу Демократическата партия и помощта на САЩ за Украйна. В хода на дело срещу телевизията заради скандалите около президентските избори в САЩ, обаче, стана ясно, че извън студиото Карлсън има значително по-различни възгледи.

Fox News се раздели с Тъкър Карлсън... и с над $500 млн. от пазарната си стойност

Fox News се раздели с най-скандалния си водещ... и с над $500 млн.

Акциите на медийната група понесоха тежък удар след новината, че той слиза от ефир

Той се завърна в ефир с помощта на Илон Мъск - с видеа, специално продуцирани за X/Twitter. Карлсън ще продължи да използва платформата, но в подкаста на бившата си колежка от Fox News Мегън Кели той коментира, че социалната мрежа "няма капацитета" да бъде основа на платформата, която иска да изгради.

Тъкър Карлсън започна ново шоу - в Twitter

Изгонената звезда на Fox News се завърна с шоу... в Twitter

Първият епизод беше гледан над 45 млн. пъти в рамките на броени часове

Сега изпълнителен директор на Tucker Carlson Network ще бъде Нийл Пател - приятел на водещия още от колежанските години и негов бизнес партньор при създаването на консервативния сайт The Daily Caller през 2010 г. Съдържанието пък ще е в ръцете на продуцента на Карлсън от Fox News Джъстин Уелс, който беше уволнен заедно с него през април.