Международният лидер в сферата на аутсорсинга на бизнес процеси Telus International, която в България е собственик на най-голямата компания в тази индустрия, вече официално готви своя дебют на фондовия пазар, при който очаква да набере капитал от 100 милиона долара.

Дружеството е подало необходимите документи до регулаторите в САЩ за своето първично публично предлагане на акции (IPO) в края на миналата седмица, съобщава Reuters.

Според информацията Telus International планира да пусне свои книжа успоредно на борсите в Ню Йорк и Торонто, където е регистрирана.

От компанията посочват, че по IPO-то работят с банките JPMorgan, Morgan Stanley, Barclays, BofA Securities и Citigroup.

Telus International окончателно стана собственик на германската CCC

Компанията зад най-големия работодател в бизнес услугите у нас приключи сделка за $1 милиард

Компанията обмисля IPO през следващите 1-2 години

Преди близо година компанията сключи сделка за придобиването на германския си конкурент Competence Call Center (CCC). Придобиването беше оценено на около 1 милиард долара, като то беше най-голямото в историята на гиганта до тогава.

При обявяването на сделката изпълнителният директор на Telus International Джефри Пюри потвърди, че групата планира да направи първично публично предлагане в следващите 1-2 години.

Международната група оперира на редица пазари в Европа чрез подразделението си Telus International Europe, като в България навлезе през 2012 година. Тя има три офиса у нас - два в София и един в Пловдив. Към днешна дата тя е най-големият работодател в сектора на аутсорсинга на бизнес услуги на българския пазар, като за нея работят 3000 души. В глобален мащаб служителите на компанията са близо 50 000. 

В Европа освен в двата български града групата има локации още в румънските Букурещ и Румъния, както и в ирландските Дъблин и Корк.

TELUS International Europe: Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите

Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите: TELUS International Europe

Компанията с един от най-цветните екипи в столицата