Милениалите, които са навлезли на трудовия пазар по време на финансовата криза, все още страдат от нея, пише The Guardian. Заплащането им тогава пострада най-много спрямо всяка друга възрастова група, по данни на Resolution Foundation за Великобритания.

Докато заплатите на тези над 50 години се покачиха на нива, които са по-високи от тези преди кризата, възнагражденията за тези, които са в 30-те все още са със 7% по-ниски.

Като младши служители по време на финансовата криза, милениалите бяха най-засегнатите, а ръстът на заплатите им дори не достигаше инфлацията. От 2009 до 2014 г. възнагражденията са намалели с 11 процента, а след това са започнали плавно възстановяване.

Прогноза за тази година сочи, че заплатите на Острова ще продължат да растат, но милениалите ще продължат да изостават.

Трябва да посочим, че официалните данни и изследвания сочат, че хората, които сменят работата си по-често (по собствено желание, разбира се), получават по-голяма заплата, отколкото ако стоят при един и същ работодател.

Точните цифри гласят, че през миналата година реалният ръст на заплатите на тези, които не са си сменили работното място, е едва 0,5 процента, сравнено с 4,5 процента за тази, които са намерили нова работа.

Искаме по-висок икономически растеж? Трябва да намалим работната седмица

Искаме по-висок икономически растеж? Трябва да намалим работната седмица

По-малкото работни дни ще помогнат и на природата