Марк Зукърбърг е продал почти 1,6 милиона акции от Facebook до този месец на обща стойност от 296 милиона долара, съобщава CNBC.

Така общо през 2019 година той е продал 2,9 милиона акции, които се равняват на 526 милиона долара.

Въпреки скандалите: Facebook пак изненада с отлични резултати

Въпреки скандалите: Facebook пак изненада с отлични резултати

Топ мениджърите на компанията са уверени, че могат да продължат да разрастват бизнеса и едновременно с това да инвестират повече в сигурност и поверителност на личните данни на потребителите

Общият брой да на продадените акции може да изглежда много, но той е незначителен на фона на продажбите миналата година, когато е продал 28.9 милиона акции за повече от 5,3 милиарда долара.

Зукърбърг неведнъж е заявявал, че продава дялове от компанията, за да има средства за благотворителните дейности организирани от него и жена му. През септември 2017 година той обяви в публикация във Facebook, че очаква да продаде между 35 и 75 милиона акции за период от 18 месеца.

Тяхната цена тогава е била около 170 долара, което постави целта му в диапазона от 6 милиарда до 13 милиарда долара.

Зукърбърг обаче беше принуден да стопира плановете по тази идея, защото акциите на компанията пострадаха след поредица от скандали с компанията през 2018 г. Оттогава Facebook се възстановява като цената на акциите в четвъртък беше 182,04 долара.

Facebook плаща $5 милиарда глоба заради злоупотреба с поверителността на потребители

Facebook плаща $5 милиарда глоба заради злоупотреба с поверителността на потребители

Проверките срещу интернет гигантите продължават