Първата алкохолна напитка в историята Coca-Cola ще бъде на пазара през първата половина на следващата година. Това стана ясно от главният изпълнителен директор на компанията Джеймс Куинси в шоуто Mad Money, предаде Yahoo Finance.

Компанията се е занимавала изцяло с производството на безалкохолни напитки през последните четири десетилетия и това ще бъде първият опит за създаване на продуктова линия на Hard Seltzers в САЩ от началото на 80-те години.

Coca-Cola смята да пусне своята алкохолна напитка под марката си Topo Chico. Според CNBC първоначалният дебют ще бъде в Мексико, последван от САЩ. През 2017 г. Coco-Cola придоби мексиканската компания Topo Chico за 220 милиона долара.

Coca-Cola е на път да постави началото на първата в историята си алкохолна напитка

Coca-Cola е на път да постави началото на първата в историята си алкохолна напитка

Компанията вече е регистрирала името

Според изследване на Bump Williams Consulting Co., продажбите от линията Hard Seltzer възлизат на 3 милиарда долара в САЩ за година.

Constellation Brands, която произвежда бира Corona, също се впусна на бързо развиващия се пазар Hard Seltzer тази година.Corona Hard Seltzer спечели 6% пазарен дял в САЩ и беше класиран като четвъртия основен играч.