Samsung направи нова, още по-силна заявка за доминация в новия свят на сгъваемите телефони. Най-големият производител в света показа снощи новия си Galaxy Z Flip - модел, който се сгъва вертикално, за разлика от първия модел Galaxy Fold.

За най-нетърпеливите ще кажем веднага: Galaxy Z Flip ще се предлага в цветовете "огледално лилаво" и "огледано черно" от 21 февруари на цена от 2 899 лева.

С какво впечатлява? Samsung Galaxy Z Flip има 6,7" сгъваем екран. Любопитното тук е, че дисплеят е стъклен, а не пластмасов, както е при останалите сгъваеми телефони, които видяхме вече. Ултратънкото стъкло в комбинация с Infiniti Flex дисплея са разработка на южнокорейската компания. Ползите от стъклото е, че моделът е по-тънък, а използването му е далеч по-приятно. Самият екран е със съотношение 21:9, който става все по-популярен в света на мобилните телефони.

Снимка 466321

Източник: Samsung

От външната страна има и още един дисплей с размер 1,1", от който може да видите последните си съобщения, кой ви звъни и дори да му вдигнете.Samsung са подобрили значително и пантата. Galaxy Z Flip може да остане отворен под различни ъгли, подобно на екран на лаптоп. Компанията е разработила и нова технология против замърсяване. Тя ползва найлонови влакна, за да отблъсква замърсявания и прах.

За да могат потребителите да се възползват максимално от новите технологии, Samsung е подобрила и софтуера.

Другата добра новина е, че Galaxy Z Flip има характеристиките на истински флагман. Моделът използва чипсета Snapdragon 855+, има 8GB RAM и 256GB вътрешна памет. Батерията е разделена на две части и е с капацитет 3 300 mAh. Моделът поддържа и безжично зареждане.

Основните камери са две - широка и ултраширока. И при двете броят на мегапикселите е 12. Селфи камерата е 10MP.

Снимка 466323

Източник: Samsung

Samsung Galaxy S20, S20+ и S20 Ultra отварят нова ера за компанията

Galaxy S20, S20+ и S20 Ultra - нова ера за Samsung

5G, космически камери и много иновации