Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп публикува изявление, в което твърди, че настоява Китай да заплати 10 трилиона долара на Америка и света заради кризата, причинена от разпространението на Covid-19, предава Reuters. Припомняме, че Тръмп е категоричен, че за световната пандемия пълната вина носи именно Китай.

Истинската криза ще дойде след края на пандемията

Истинската криза ще дойде след края на пандемията

Най-тежките икономически симптоми ще се появят след изчезването на вируса. Задават ли се масови протести?

"Те трябва да платят заради причинените на света страдания и смърт", заяви Доналд Тръмп и допълни, че администрацията на неговия предшественик Барак Обама е предоставила "глупаво" финансиране по грантови програми на Института по вирусология в китайския град Ухан.

Тръмп коментира, че е спасил стотици хиляди животи, като се е противопоставил на ръководството на кризата от страна на главния американски епидемиолог Антъни Фаучи по отношение на много теми - от затварянето на граници, разработването на ваксини и носенето на маски.

"Сега всички, дори така нареченият "враг", вече признават, че президентът Тръмп е бил прав за китайския вирус, който дойде от лабораторията на Ухан", казва още бившият държавен глава.

Байдън разшири "черния списък" от китайски компании, забранени за инвестиции в САЩ

Байдън разшири "черния списък" от китайски компании, забранени за инвестиции в САЩ

Забраната е за 59 компании, за които се смята, "пряко заплашват" американската сигурност

Американският президент Джо Байдън предприе в редица санкции срещу Китай. Засегнати от тях са десетки компании, които са свързани с китайската армия.