Google ще задели $750 милиона за земя и $250 милиона за финансиране, за да помогне на предприемачите в Сан Франциско да построят поне 20 000 жилища и да реновират съществуващи през следващото десетилетие, предава Reuters. Технологичният гигант има 45 000 служители в региона.

Компанията е обект на нападки от активисти през последните години, които казват, че растежът на компанията и високите заплати повишават наемите и създават недостиг на жилища. Те призовават технологичните компании да инвестират в достъпни жилища и да преосмислят своята експанзия в региона.

Google изглежда съгласна. Компанията посочва, че ситуацията с жилищата е достигнала "кризисна точка".

Microsoft обеща $500 милиона за справяне с жилищната криза в Сиатъл

Microsoft обеща $500 милиона за справяне с жилищната криза в Сиатъл

Централната на компанията е в едно от предградията в региона

През януари главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг, заедно с други групи, заяви, че планира да набере $500 милиона за изграждането на над 8 000 жилища в Сан Франциско през следващото десетилетие. Microsoft обеща $500 милиона за справяне с проблема в Сиатъл.

Google съобщи, че ще даде под наем земя на стойност $750 милиона, която е определена за жилища и магазини. Освен това компанията ще вложи $250 милиона в инвестиции в капитал и дълг в проекти, насочени към реновиране на жилища.

Наемите в тези градове са толкова високи, че някои живеят в лодки

Наемите в тези градове са толкова високи, че някои живеят в лодки

Купуването на лодка и плащането на място на пристанището излиза по-евтино от наемане на жилище