Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск е с още една стъпка по-близо до изпълнението на обещанието си да остане без къща.

Арди Тавангарян, дизайнер от Лос Анджелис, който миналата година продаде пищно мега имение за 75 милиона долара, сключи сделка за закупуване на няколко имота в Лос Анджелис от Илън Мъск, предава Mansion Global.

Сделката е за "комплект" от четири къщи, обявени за продажба през май за общо 62,5 милиона долара. Те включват имение с четири спални, плюс още три къщи, разположени на хълма над имота.

Мъск обяви за продажба недвижими имоти за повече от повече от 100 милиона долара в Калифорния в средата на май, след импровизираното съобщение в Twitter, че ще продаде по-голямата част от недвижимото си имущество.

"Нямате нужда от пари", пише той в последващ туит. "Отдавам себе си на Марс и Земята. Притежанията просто ви претеглят", написа той.

Той остана в историята, когато компанията SpaceX, която той основа, изпрати астронавти на НАСА в космоса от САЩ.

Мъск продаде една от къщите си в Бел Еър за $29 милиона

Мъск продаде една от къщите си в Бел Еър за $29 милиона

Това е печалба от 12 млн. долара за предприемача

Освен тези имоти, Мъск обяви и други две имения, едно от които наскоро продаде на китайския милиардер Уилям Динг за 29 милиона долара. Другото все още е на пазара за 9,5 милиона долара.

Мъск притежава и имение с площ от 47 акра в Хилсбъро, Калифорния, близо до Сан Франциско, с което се сдоби преди няколко години за 23,364 милиона долара. Сега той иска 35 милиона долара за него.

Богатството на милиардера процъфтява през последната година до общо 51,7 милиарда долара, според Bloomberg.

Мъск: милиардерът без пукнат грош

Личното му финансово състояние създава риск и за Tesla