Има изобилие от съвети за това как да създадете супер продуктивна рутина. Знаете ли какво е много по-трудно за намиране? Съвет за това как всъщност да се придържате към плана си.

Ако искате да увеличите продуктивността си, това, което обикновено липсва, не е знание какво трябва да направите. Това е знание как да се мотивирате да го направите. Статия в Inc.com разкрива един страхотен трик на прочутия автор Ърнест Хемингуей.

Ърнест Хемингуей може да е известен със своето героично пиене, мачо подвизи и дълги часове в парижките кафенета, но въпреки прототипния си бохемски начин на живот, той също така е бил изключително продуктивен. Той издава най-малко 16 книги и печели Нобелова награда през 1954 г. и награда Пулицър през 1953 г. за повестта си "Старецът и морето", той е считан за един от най-значимите автори на Америка. В интервю за Esquire той обяснява една от тайните на впечатляващото си творчество.

Милиардерът, който основа Airbnb, споделя най-добрия бизнес съвет, който е получавал

Милиардерът, който основа Airbnb, споделя най-добрия бизнес съвет, който е получавал

Брайън Чески получава съвет за 1 милион долара

"Най-добрият начин е винаги да спреш, когато вървиш добре и когато знаеш какво ще се случи след това. Ако правиш това всеки ден, когато пишеш роман, никога няма да останеш в застой", разкри Хеминуей, призовавайки други писатели да опитат неговият метод за спиране, когато все още имате достатъчно инерция.

Така че следващия път, когато сте в добро настроение и работите по проект към края на деня, спомнете си за Хемингуей и помислете дали да не затворите лаптопа си доста преди да сте изчерпали идеите и енергията си (има много други начини да ги изразходвате последните часове от работния ден). Това може да ви се стори малко неестествено в началото, но като наберете инерция, ще направите много по-лесно набирането на скорост в работата си още на следващия ден.

Сертифициран управленски консултант: Професионалистът, който дава повече от съвет

Сертифициран управленски консултант: Професионалистът, който дава повече от съвет

Защо първо ставаш консултант, а чак след това може да се сертифицираш, обясняват управителят на Balkan Services и председателят на Управителния съвет на БАУКО