Приготвяйки се за пътуване, човек лесно може да намери информация за големите забележителности, намиращи се на територията на набелязаната дестинация. Понякога обаче не толкова популярните места могат да се окажат много по-красиви и вдъхновяващи. Как обаче човек да ги открие?

Социалната мрежа за споделяне на снимки и видеа Instagram може да бъде много полезна в такава ситуация, пише сайтът LifeHacker.

Нужно е човек само да потърси съответното място по хаштаг в приложението и ще получи стотици хиляди гледни точки на хората, минали вече през дадената дестинация.

Има обаче по-лесен начин за това, който дава дори по-детайлна информация. Това е опцията резултатите за дадено място да се филтрират през опцията за локация.

Тя представлява своеобразна карта на населеното място, като човек може да избере мястото от всяка една снимка и да види къде точно се намира то.

Тази функция върши чудесна работа не само за избирането на места, които да се посетят, но и за подбирането на ресторанти, заведения и хотели.