Хората, които често се оплакват колко стресиращ е животът им, често са именно тези, които не правят нищо, за да се справят с напрежението.

Динамичното ежедневие в повечето случаи е основният източник на стрес. Повечето съвети в такива ситуации са свързани с търсене на баланс и намиране на антистресова среда. Промяната на следните пет малки неща, може да доведе до забележителни резултати според CNBC:

1.Елиминирайте дразнителите в обкръжението си и дишайте

Това е особено полезно, когато се намирате в напрегната ситуация. Ако сте в стая с много хора, можете да ги помолите за извинение и да излезете за малко навън. Тогава затворите очите си и дишайте. Изследване е установило, че плавното вдишване и издишване успокоява. Ако пък сте в ситуация, в която не можете да излезете навън, игнорирайте заобикалящата ви среда и се концентрирайте върху дишането.

2. Прекарвайте време в природата

Това помага да не сте отегчени и допринася за доброто настроение. Според изследване 20-30-минутни разходки няколко пъти в седмицата помагат за справянето с ежедневния стрес. Не е нужно те да се правят само когато сте стресирани, тъй като са чудесен начин за разтоварване или просто разнообразие.

3. Физически упражнения

Чуваме този съвет толкова често, защото навярно има някаква истина в него. Физическата активност е най-добрият начин за разтоварване и превенция на стреса. Освен това редовните тренировки удължават живота.

4.Приоритизирайте тези, които са важни за вас

Важно е да поддържате отношения с хората, които са важни за вас не чрез съобщения, а чрез реален контакт или разговор по телефона. Силната връзка с тези, на които държите подобрява самочувствието и ви кара да се чувствате подкрепяни.

5. Медитация

Медитирането е един от най-ефективните начини за справяне със стреса. То не само, че помага за намаляването му, но и предотвратява заболявания в последствие. Другите ползи от него са понижаване на високото кръвно налягане и стимулирането на паметта.