Десетки посетители окупираха щандовете на фирмите, предлагащи ловни пушки и карабини, веднага след откриването на изложбата „Природа, Лов, Риболов 2013". Тя се провежда от 20 до 24 март в Международен панаир Пловдив.

Тази година има възможност експонатите да се купуват, след като отпаднаха законовите ограничения за търговия с ловно и спортно оръжие и муниции по време на изложения. Интересът е голям, тъй като тук са най-новите изделия, направени по последната мода в технологиите, коментира Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив.

Над 60 фирми предлагат ловно, рибарско и спортно оборудване, облекла и обувки, изработени по върхови технологии, деликатеси от дивеч и риба, ловни трофеи и поставки за тях, високопроходими автомобили и други изделия за туризма и свободното време. Ангажираните изложбени площи са с 5% повече спрямо 2012 година.

Запалените по лова ще видят най-добрите постижения в този спорт на 6-ата Националната трофейна изложба, включваща 686 експоната от благороден елен, лопатар, дива свиня, сърна, муфлон, вълк, дива котка, чакал.