Американският производител на самолети Boeing Co. отчете счетоводна загуба от 156 милиона долара след данъчно облагане, тъй като превишените разходи за първите танкери за зареждане на гориво по договор с Военновъздушните сили на САЩ засенчиха подобренията в паричния поток и производството на 787 Dreamliner.

Печалбата за първото тримесечие на годината се потопи, тъй като производителят на самолети записа такса след облагане с данъци от 0,24 долара за акция, свързана с разработването на танкера.

Защо Boeing не оправда очакванията за растеж и през 2016 г.?

Защо Boeing не оправда очакванията за растеж и през 2016 г.?

Американският производител на самолети намали прогнозата си за годината

С изключение на тази еднократна такса и някои пенсионни разходи, печалбата е била 1,98 долара за дял – повече от средната прогноза на анкетирани от Bloomberg анализатори за 1,84 долара за акция.

Опитът на Boeing да направи първия нов американски танкер от 80-те години на миналия век допринесе за плашливостта на инвеститорите. Те изразиха опасения и относно пресищането на самолети на глобалния пазар.

Boeing с 20-годишен план за $550 милиарда в Югоизточна Азия

Boeing с 20-годишен план за $550 милиарда в Югоизточна Азия

Производителят ще достави 3750 нови самолета в рамките на 20 години

Стойността на акциите на производителя намаля с 1,4 на сто до 131,40 долара за брой преди старата на борсовата сесия в Ню Йорк.

Вложителите са в очакване и компанията да генерира приходи от производството на 787 Dreamliner. То ще се повиши до 12 самолета на месец през тази година и 14 месечно по-късно през десетилетието.