Повечето хора имат предразсъдъци, че можете да станете богати само с помощта на богати родители или чрез нечестни бизнес действия. Животът показва, че това не е вярно! Всеки може да спечели цяло състояние, стига да има достатъчно смели мечти, целеустременост постоянство и разбира се малко късмет, да е на точното място в точния момент.

Ето 5 невероятни истории за успешни, световно известни личности, които го доказват.

Снимка 345155

Източник: GettyImages

Ралф Лорън

Този човек е основател на една от световно известните модни марки Polo Ralph Lauren. Уникален, светъл, талантлив човек. В класациите на Forbes, Ралф Лорън винаги заема заслужено високи позиции. Но съдбата на модния дизайнер не винаги е била толкова розова още от самото начало.

Израснал е в обикновено семейство, където родителите му не печелят много пари. Но още от детството си Ралф Лорън си поставя задачата да стане успешен човек.

От 12-годишна възраст той започва да работи на непълно работно време. Първата му по-сериозна покупка е костюм, тъй като бъдещият моден законодател обича да се облича красиво. По-късно той решава да свърже живота си с това начинание.

Четирите групи в които попадат богатите хора

Четирите групи в които попадат богатите хора

Какви са техните три най-често срещани навици

След служба в армията Ралф получава работа като продавач в магазин за дрехи и решава да се опита да ги създава сам. Първите му дизайнерски опити бил с вратовръзки, които първоначално шиел от парчета плат.

Стилните мъжки аксесоари и решимостта на Лорън да успее му помогнали да намери инвеститор. Марката, създадена от модния дизайнер, днес е световно популярна и търсена.

Снимка 455622

Източник: GettyImages

Джак Ма

Джак Ма е един от най-големият китайски бизнесмен, основател на Alibaba Group и виртуалната платформа за търговия AliExpress.

Предприемачът е роден в бедно семейство, в което нямало смисъл да разчита на материалната помощ на мама и татко. Той едва завършва училище и колеж, след което го очакват многобройни откази на работодатели.

В резултат на това Джак получава работа като учител и получава $12-15 на месец. Въпреки това, още като юноша, бъдещият бизнесмен овладява английски език. Това му помогнало да създаде преводаческа агенция.

Нещата отначало не минаха добре, но нещата се променили след пътуване до Америка, където използва Интернет за първи път. След завръщането си в Китай Джек Ма основал втория си бизнес проект, свързан със създаването на сайтове. Това беше първият му голям успех.

След ва работа за правителството, а след това грандиозния му успех - Alibaba Group.

Снимка 393342

Източник: Instagram / Days Gone Disney

Уолт Дисни

Той бил петото дете в семейството. Още от детството Уолт трябвало да работи усилено. често в ущърб на училищното образование. За да подобри по някакъв начин скучния си живот, Дисни се занимавал с рисуване. От ранните си младежки години той мислел за анимационите художествени похвати, въпреки че през тези години никой не се интересувал от това.

След много спънки Уолт Дисни открива собствено анимационно студио. Тогава е бил само на 22 години. И 5 години след откриването на студиото публиката видя раждането на световно известния герой Мики Маус.

Снимка 217273

Коко Шанел

Бъдещият легендарен моден дизайнер Коко Шанел е възпитана в интернат. Тя започва кариерата си след завършването му, като се занимава със създаването на шапки. Славата за тях бързо се разпространява. Но Коко искаше повече. Тя имаше 2 цели: да шие женски дрехи и да живее в лукс.

Но имала проблем с първата си мечта. Шанел нямала необходимото образование и през онези години това означавало, че не може да се занимава с тази дейност професионално. Но когато човек има силно желание, винаги можете да се намери изход.

Коко Шанел започва да шие дрехи от мъжки тъкани и заобикаля закона. В резултат на това тя се превръща в легенда, която вдъхновява съвременниците си и оставя трайни следи в модата, популярни и до днес.

Снимка 562996

Източник: GettyImages

Франсоа Пино

Над бедното момче в училище се смеели и го тормозели. Ходел обелечен с вехти дрехи, говорел с провинциален акцент. Ученето му вървяло трудно.

Но още като тийнейджър, той се интересувал от предприемачеството. След училище е работил в дървопреработвателно предприятие. Минало известно време и на Пино се отдало да открие собствена фирма.

Правилото за 5-те часа, което прави хората успешни

Правилото за 5-те часа, което прави хората успешни

Връстниците ти отдавна имат добра кариера, което не може да се каже за теб. И се чудиш, къде грешиш?

Но даже когато у него се появили големи суми пари, Франсоа не спрял да се развива. Не изпускал нито едни шанс да спечели. И така той купил други компании, за да ги направи печеливши, променял управлението, персонала, технологиите.

В резултат на това Франсоа Пино става бизнесмен, филантроп, колекционер с мултимилиардно богатство.

Тези истории показват, че не е необходимо да има голям начален капитал или влиятелно родители и приятели, за да успее в бизнеса. Правете това, което силно искате, вярвайте в себе си и ще успеете!