Тази седмица в Лас Вегас се проведе традиционното годишно изложение Consumer Electronics Show (CES), което е най-голямото събитие в IT сферата.

На него бяха представени всякакви иновативни продукти, както и най-новите модели лаптопи. От сайта Quartz са публикували списък с трите най-добри преносими компютъра на изложението според тях. Ето кои са те:

HP Spectre x360 (2017)

Снимка 271651

Източник: 8.hp.com

За разлика от конкурентите си, които се борят кой ще представи по-тънък лаптоп, от HP показаха на CES най-новата версия на серията Spectre x360, която е по-дебела от предшествениците си.

Причината за подобно решение е, че компютърът разполага с батерия с по-голям капацитет, която издържа с 23% повече време без зареждане. Екранът на лаптопа е 4К и е 15,6-инчов. Освен това новият Spectre x360 работи с новата серия процесори на Intel Kaby Lake.

Samsung Notebook 9 (2017)

Снимка 271652

Източник: news.samsung.com

Новият Notebook продължава линията на Chromebook. Той не е достатъчно мощен, за да се редактират видеа или да се поддържат HD игри, като е подходящ за хора, които основно ползват интернет и уеб инструменти.

Лаптопът е снабден с HDMI порт, сензор за разпознаване на пръстовите отпечатъци и 15-инчов екран. Освен това батерията му се зарежда напълно за по-малко от 2 часа.

AsusPro B9440 

Снимка 271653

Източник: press.asus.com

Със своя разчупен дизайн новият модел на Asus е идеален бизнес лаптоп. Дисплеят му е 14 инча и тежи само килограм, което го прави доста удобен за пренасяне. Той може да бъде купен в две версии - с 8 16GB RAM памет.