Американският производител на електромобили Tesla изглежда се кани да изгради екип в Гърция и наема служители там. Според публикация в сайта Clean Technica, позоваващ се на блога Tesmanian, компанията е обявила няколко отворени позиции в южната ни съседка, а това вероятно предхожда навлизане на пазара там.

На сайта на Tesla в момента има две публикувани оферти за работа, позиционирани в покрайнините на Атина. Едната обява е за 6-месечен стаж за електроинженер, който ще се занимава с разработване на технологии за производството на мотори. Другата оферта също е за позицията на електроинженер за същия срок, като работата е на пълен работен ден.

Според информацията на Clean Technica преди това е имало публикувани други две предложения за работа за Гърция, които изглежда вече са изтекли. Тогава са търсили мениджър "Продажби и доставки" и консултант. В тях било посочено, че компанията се подготвя за навлизането си на пазара в страната.

"Подготвяме се за вълнуващото ни навлизане в Гърция и търсим да наемем мениджър "Продажби и доставки", който да води нашият напълно нов екип в Атина", се казвало в обявата.

От платформата Teslarati припомнят, че през февруари ръководители на Tesla са имали разговори с властите в Гърция. Те са обсъждали възможноста за изграждането на редица зарядни станции на различни локации в страната.

Първата зарядна станция на Tesla в България е готова

Първата зарядна станция на Tesla в България е готова

А Мъск забогатя с $2,3 милиарда за час

От сайта акцентират върху това, че обикновено след построяването на такива станции следващата стъпка на Tesla е да отвори магазини на даден пазар. Първа такава преди седмици отвори и в България. Тя се намира в Пловдив до хотел Imperial.

Европа е един от ключовите пазари за Tesla. През миналата година стана ясно, че компанията ще строи първата си гигафабрика на Стария континент, която трябва да се намира в близост до Берлин. След отварянето ѝ вероятно американската марка ще търси възможности за по-сериозна експанзия на европейския си бизнес.