742 000 евро глоба наложиха гръцките власти на производителя на замразени зеленчуци Ainos заради неправомерно висок марж на печалбата, съобщават медии в южната ни съседка.

Това е нарушение на законодателството, което Атина прие през миналата година в опит да овладее поскъпването на стоките и печалбарството на гърба на гражданите.

Проблеми в Гърция, след като поискаха да свържат касите и POS терминалите

Проблеми в Гърция, след като поискаха да свържат касите и POS терминалите

Властите удължиха срока за интеграция на системите

"Битката срещу високите цени и явленията, свързани с надуването на цените, е постоянна и ежедневна. Проверките ще продължат и ще се засилят, а там, където законът предвижда, ще бъдат налагани високи глоби. Няма да се успокоим, докато законът и редът не надделеят на пазара. Пресичането на всяка незаконна дейност и защитата на потребителите е наше задължение. Единственият критерий на правителството и министерството е прилагането на закона и подпомагането на домакинствата, които са засегнати от инфлацията", заяви министърът на развитието Костас Скрекас.

От Ainos на свой ред заявиха, че глобата се базира на пълен с грешки и неточности доклад, който не взема под внимание производствените разходи. Затова и ще се борят срещу санкцията в съда.