С повече от година закъснение естонската строителна компания ще успее да разпродаде апартаментите си от проекта Iztok Parkside в едноименния столичен квартал.

Апартаментите от трите сгради останаха блокирани, след като правителството се забави с прехвърлянето на определени земи на общината. На заседанието си на 18 декември м.г. това най-накрая се случи. Общинският съвет вече одобри прехвърлянето, припомнят от компанията на своята интернет страница.

Държавата срещу предприемачите: Защо Arco Vara се оплака от българската бюрокрация?

Държавата срещу предприемачите: Защо Arco Vara се оплака от българската бюрокрация?

Какви са перипетиите, през които трябва да мине една строителна компания България? От първо лице разказва Ивайло Мишев, директор "Инвестиции и Развитие" в "Арко Вара"

Като резултат от тези действия, дъщерното дружество на естонската компания най-накрая ще може законно да приключи с изграждането на ютилити инфраструктурата под улиците и да получи разрешения за трите сгради.

Клиентите ще започнат да получават апартаментите си още от през януари, а компанията очаква продажбата на всички да бъде осъществена до края на първото полугодие на 2020 г.

Arco Vara съобщи, че очаква над €9 милиона приходи от продажби след премахване на всички пречки, за което са били нужни 150 подписа.